Familieterapi/ Parterapi

Vi er alle en del af en familie i én eller anden form. Vi HAR en familie, har HAFT en familie, kommer AF en familie, drømmer OM en familie, bøvler MED en familie, lever i en familie, eller skal ud AF en familie og måske SKABE en ny. Det ER parterapi.

Der er mange former for familier og de giver alle sammen udfordringer.

Jo mere usikker din barndoms familie har været for dig, des mere kan du bøvle med din næste familie. Og selvom det ikke LIGE er til at genkende i første omgang, er det de samme familiemæssige problemer, som går igen i din egen familie.

Det er meningen med vores parforhold, at det skal reparere vores barndoms skader, så derfor vil vi altid søge de samme udfordringer i vores parforhold/ valg af partner, som dem vi oplevede som barn. Derfor ser vi, at ofret for en voldelig mand, søger og finder en ny mand, med samme problem. I den sammenhæng er det indlysende nemt at fordømme og undre sig over valget, men problemet er ikke løst. Måske er manden udskiftet, men problemet er ikke løst. Og historien gentager sig, nu blot med en ny partner.

En sådan parforholdshistorie har mange former og er sjældent så nem at få øje på.
Familieterapi/ Parterapi hos mig, er terapi for almindelige mennesker, med almindelige problemer, der er blevet for store.

Jeg arbejder med jeres situation her og nu. Undervejs vil jeg kigge på opvæksten og drage faglige observationer ind, men ikke direkte arbejde med barndommens historier.

Jeg kalder mig familieterapeut, fordi jeg helst arbejder med hele familien. Og når jeg helst arbejder med hele familien, er det fordi alle i en familie er påvirket, hvis nogen i familien har problemer. Og det er forløsende at være vidne til, at den der har problemer, gør noget ved sit problem, eller får hjælp til det.

Børn og familieterapi / Parterapi

Har far og mor samlivsproblemer, kan det på ingen måde undgås, at børnene ved det. De kan IKKE skånes for den viden, for de lever i det og de VED det. De bliver ikke kede af at der snakkes om problemerne, men ER kede af det, når de voksne ikke fungerer. Og de slapper af, når de mærker, at nogen hjælper deres forældre. Derfor ønsker jeg at børnene er med i terapi.

Jeg oplever ofte, at børn der er med i terapi, enten leger fint eller ligefrem falder i søvn under terapien, fordi de mærker, at nu er forældrene i sikre hænder og gør noget ved deres problemer.

Jeg oplever også, at børn bringer noget på banen, som de synes, der skal tales om.
Har forældrene f.eks. svært ved at styre børnene, skaber de en situation, hvor vi bliver nødt til at tage os af DET problem. Her og nu. På den måde er børn en hjælp til deres forældre i terapien.

Om Hanne

Jeg er læreruddannet i 1983 med speciale i børn med særlige behov.

Siden 2001 arbejdet med familier på henholdsvis familiebehandlingsinstitution og været leder af kommunalt skole- og dagbehandlingstilbud af familier med store problemer

Hanne Faurholt, arbejder med parterapi og familieterapi

Kontakt​ mig for en uforpligtende samtale

Ring til mig på 2889 9227

​eller send mig en besked ved at udfylde nedenstående formular