Om Hanne Faurholt

Jeg er uddannet Familieterapeut / parterapeut på Kempler Instituttet (i dag Dansk Familieterapeutisk Institut) under Jesper Juul og Walther Kempler.

Familieterapi ER parterapi.

Oprindeligt er jeg uddannet lærer med speciale i børn med særlige behov. Som lærer har jeg altid haft en særlig opmærksomhed på børn i problemer, og sidenhen blev det til en faglig interesse for baggrunden for børnenes problemer. Jeg erfarede, at når familien fik hjælp, faldt børnene til ro, og at det i mange tilfælde handlede om at få sagt problemerne højt og vise børnene, at forældrene arbejder med det, der er svært.

Det der fik mig til at skifte retning fra at være lærer i folkeskolen til familieterapeut/ parterapeut var, at jeg i folkeskolens rammer ikke kunne varetage disse børns udfordringer. Det fik mig til at skifte spor og arbejde intensivt med familiebehandling på en familiebehandlingsinstitution, hvor jeg færdiggjorde min familieterapeutuddannelse.

Jeg har været privatpraktiserende familieterapeut/ parterapeut siden 2001. I begyndelsen i kombination med ansættelse på familiebehandlingsinstitutioner og som leder af et skole- og dagbehandlingstilbud, hvor jeg også var behandlingsansvarlig.
Siden 2009 har jeg udelukkende arbejdet som privatpraktiserende familieterapeu/ parterapeut.

Derudover har jeg iværksat særlige trivselstilbud i folkeskolen blandt andet i samarbejde med Jesper Juul Kempler Instituttet under min uddannelse som familieterapeut, samt løbende taget kurser vedrørende relationsdannelse, kommunikation i familien og samarbejde mellem børn og voksne.

CV

1973 – 1974 Uddannet Barneplejerske(pædagog) ved Spædbørnehjemmet Ehlershjemmet, Haderslev.

1975-1979 Arbejdet som pædagog i vuggestuer og børnehaver.

1979 – 1983 Læreruddannet fra Statsseminariet i Ribe.

1998 – 2001 Arbejdet som lærer i folkeskolen med særligt fokus på børn i vanskeligheder.

1998-2001 Uddannet som familieterapeut/ parterapeut fra Kempler Instituttet (i dag Dansk Familieterapeut / parterapeut Institut).

2001- 2005 Børne- og Familiebehandlingsinstitutionen Fjordtofte, Odense.

2001-2005 Familiehus Øst, Vollsmose Odense.

2005-2009 Leder af Skole- og Dagbehandlingstilbuddet Præstevangen, Skælskør.

1 årig efteruddannelse hos Jytte Vikkelsøe i metoden fra bogen: Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte”

Kontakt​ mig for en uforpligtende samtale

Ring til mig på 2889 9227

​eller send mig en besked ved at udfylde nedenstående formular